/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ S-a numit singur în funcție? Ruslan Codreanu ar fi semnat o dispoziție prin care s-a numit primar interimar

24 iulie 2018, ora 12:14

Am ridicat problema cu Condreanu care este doar cireșica de pe tort, activitatea Primăriei Chișinău este blocată, pseudoreformele inițiate au dat zero randament și încă se autoproclamă cineva primar interimar, avem un precedent cu madam Radu (n.r. Silvia Radu – fostul primarul interimar). Logic ar fi să ne întrunim într-un birou permanent, să luăm act de situația creată și să propunem soluții, înainte de a discuta și alte probleme”, a declarat Ion Cebanu.

Consilierul PPEM Veaceslav Bulat, însă, este de părere că unii consilieri preferă să se dea în spectacole: „Noi suntem bine-merci, până nu vine presa. Discutăm, facem proiecte de decizie, dar ajungem la ședința CMC și ne dăm în spectacol. Aceasta este fățărnicie curată”.

În urma discuțiilor avute, câțiva consilieri liberali au părăsit sala de ședințe în semn de protest. Într-un final, totuși, aleșii s-au convocat într-un birou permanent al CMC pentru a lua o decizie în acest sens.

Pe site-ul oficial al Primăriei Chișinău nu a fost publicată o asemenea dispoziție. Deocamdată, Ruslan Codreanu nu a venit cu o reacție la acuzații.

Potrivit articolul 34 din Legea privind administrația publică locală, în cazul încetării înainte de termen a mandatului, al suspendării din funcţie sau al imposibilităţii primarului de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură de drept de către un viceprimar.

Dacă viceprimarul, din motive obiective, refuză interimatul funcţiei de primar sau dacă primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din funcţie concomitent, sau, din anumite cauze, aceste funcţii devin vacante, consiliul local împuterniceşte, în termen de 5 zile, o altă persoană să exercite temporar atribuţiile primarului.

Foto: FB/ Valeriu Munteanu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram