‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMetode biologice de protecţie care înlocuiesc pesticidele

Metode biologice de protecţie care înlocuiesc pesticidele

‹ adv ›
‹ adv ›

Uniunea Europeană planifică să interzică ultilizarea pesticidelor sintetice, care, de cele mai multe ori, provoacă decesul în masă a albinelor. Conform datelor prezentate de agenţiile de informare străine, în anul 2017, în Canada au pierit 47 de milioane de albine, iar în SUA 30% din numărul total şi au dispărut 12 din cele 46 de specii de bondari.

Astfel, USDA a elaborat programul naţional de luptă împotriva dăunătorilor cu ajutorul metodelor moderne, acesta fiind susţinut de majoriatea companiilor mari. A fost creat un fond, care în următorii 10 ani, va investi 140 de milioane de dolari în dezvoltarea metodelor sigure aplicate în agricultură.

Savanţii universităţii Pomona din SUA au dezvoltat metoda biologică de combatere a puricilor de frunze cu ajutorul albinelor prădătoare. Aceştia presupun că metoda va permite excluderea pesticidelor. Iar pentru a atrage insectele în capcane se utilizează feromonii. Masculii fiind atraşi de mirosul acestora se prind în capcane şi nu fecundează femelele. La fel, o metodă de protecţie a culturilor este planta Coada şoarecelui care va fi utilizată pentru crearea pesticidului organic, deoarece majoritatea insectelor nu suportă mirosul puternic emanat de aceasta.

Inginerii au inventat, de asemenea, o peliculă specială de protecție microscopică, care este aplicată pe plante prin pulverizare. Pelicula protejează planta de dăunători, traume, îmbunătățește randamentul, reduce costurile de muncă și de echipament cu 75%. Producătorii de cacao din ţările africane şi Brazilia utilizează această peliculă la fiecare 2 săptămâni, în rezultat aceştia strâng recolta de până la 20 de ori pe an.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii