23:03:38 19.04.2024
Stiri

Cum poți trata durerile de spate cu o minge de tenis

Știri 24.07.2018 09:02 Vizualizări1217 Autor: Ziarul National
Cum poți trata durerile de spate cu o minge de tenis sursa: tabu.ro


Durerile în regiunea lombară, ce radiază către șolduri și coboară spre picioare sunt cauzate de o disfuncție a nervului sciatic. Această manifestare poartă numele de sciatică și nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni a nervului sciatic. Este frecvent întâlnită în rândul persoanelor de peste 40 de ani.

Există însă o metodă extraordinară prin care poți să alungi durerile de spate. Aveți nevoie doar de două mingi de tenis, pe care le introduceți într-o șosetă. Legați șoseta la capăt cu un nod puternic pentru ca mingiile să rămână în poziție și așezați-vă pe spate, așa încât să poziționați mingiile sub coloană. Va trebui să vă mișcați încet, încât mingiile de tenis să urce și să coboare pe zona dureroasă a coloanei vertebrale. Puneți propria forță, atenție, să fie moderată, pe zona afectată timp de 15-20 de secunde, apoi schimbați-vă poziția. Realizați aceste mișcări cu brațele întinse și cu genunchii îndoiți. Trebuie să știți că puteți folosi mai mult de două mingi de tenis.

De asemenea, sunt foarte utile și exercițiile pentru durerile dintre omoplați, ale genunchilor, dar și pentru cele cauzate de statul la calculator. Dacă vă dor omoplații, vă întindeți pe o suprafață tare și poziționați mingea de tenis sub omoplat. Este recomandat să apăsați mingea cu puterea spatelui și să mișcați înainte și înapoi până simțiți că durerea dispare.

Când vă dor genunchii, așezați-vă pe un scaun și puneți mingea de tenis în spatele genunchiului îndoit, cât mai aproape de genunchi. În cazul în care vă dor tălpile, așezați mingea sub arcul piciorului desculț și mișcați talpa înainte și înapoi pentru câteva minute.

Sursa: tabu.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md