De ce acum și de ce atât de zgomotos a devenit Șor? Explicația lui Igor Boțan

Contramanifestațiile Partidului Șor, care au devenit în ultimul timp tot mai active, au menirea de a contracara campania partidelor antioligarhice care prin aceste comitete de rezistență organizează flashmoburi, susține directorul executiv ADEPT, Igor Boţan.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, el menționează că acțiunile Partidului Șor au loc într-un context absolut ilogic care nu au nicio legătură cu evenimentele desfășurate de opoziția anti-oligarhică.

Astfel, fiind întrebat „De ce acum și de ce atât de zgomotos a devenit Șor?”, Igor Boțan a răspuns: „Pentru că acum trebuie contracarată campania partidelor antioligarhice care prin aceste comitete de rezistență organizează flashmoburi. Ele sunt acum contracarate de aceste manifestații, chipurile, de răspuns ale Partidului Șor, care invocă faptul că, chipurile, cei din opoziția anti-oligarhică ar dori să închidă magazinele sociale. Deci este un nonsens, dar acest nonsens vedem că funcționează și este folosit de această manieră; vedem cum cei care susțin partidul de guvernământ, Partidul Democrat, spun: „Ați vrut proteste? Poftim, iată contrareacția la protestele voastre”.

Totodată, în opinia lui Boțan, cea mai bună definiție a doctrinei pe care o împărtășește Ilan Șor și partidul său poate desprinsă chiar din ceea ce spun participanții la aceste manifestații de protest : „Toți fură, dar sunt hoți care sunt buni și se împart cu cei săraci”.

. Anume pe această pătură socială pauperizată mizează primarul de Orhei.

„Noi am văzut care este rețeaua magazinelor sociale. Am estimat care este numărul oamenilor care procură alimente la prețuri reduse în aceste magazine sociale. Și noi am auzit de la Ilan Șor că el i-a adunat pe toți, le-a pus la dispoziție autobuze, ca să vină și să-și apere acest drept de a procura alimente în magazinele sociale…Deci, acesta este electoratul lui Ilan Șor”, a spus Boțan.

Totodată, potrivit lui Boțan, Ilan Șor are o problemă: el trebuie să-și asigure un mandat la viitoarele alegeri parlamentare pentru a se acoperi cu imunitate parlamentară.

În opinia lui Igor Boțan, alegerile parlamentarele vor veni mai devreme decât condamnarea definitivă a primarului de Orhei.

Eu presupun, pentru că altminteri nu ar exista niciun rost pentru Ilan Șor ca să desfășoare aceste activități și pentru a arăta că este foarte, foarte util actualei guvernări prin contracararea manifestațiilor de protest ale opoziției antioligarhice”, a spus directorul executiv ADEPT se arată în interviul pentru Radio Europa Liberă.

Foto: Facebook/Ilan Shor

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.