20:49:19 23.04.2024
Stiri

Șeful SPIONILOR estonieni a făcut DEZVĂLUIRI despre rețeaua de agenți de influență ai Rusiei: „E o rețea formată din politicieni, jurnaliști, diplomați și afaceriști”

Știri 23.07.2018 18:21 Vizualizări1730 Autor: Ziarul National
Șeful SPIONILOR estonieni a făcut DEZVĂLUIRI despre rețeaua de agenți de influență ai Rusiei: „E o rețea formată din politicieni, jurnaliști, diplomați și afaceriști”


Departamentul Estonian de Informații Externe a deconspirat printre personalități publice, cum ar fi jurnaliști, diplomați, oameni de afaceri și politicieni, o rețea de agenți ruși de influență, a declarat directorul general al Departamentului de Informații Externe al Estoniei, Mikk Marran, la Forumul de securitate din Aspen, transmite Delfi.

„Am identificat o rețea formată din politicieni, jurnaliști, diplomați și afaceriști, care include de fapt, agenții de influență ai Rusiei, cărora li se spune ce ar trebui să facă – a spus Marran. – Putem vedea în mod clar cum aceste persoane impun planul de acțiune al Rusiei” .

Șeful Serviciului de Informații Externe estonian a avertizat că, în ciuda întâlnirii lui Donald Trump și Vladimir Putin și a relațiilor aparent bune, amenințarea din partea rusă nu a trecut: în ultima vreme, Kremlinul a început să exploatezemai mult agenții de influență și să crească rolul acestora, a remarcat Marran.

El a dat ca exemplu pe politicienii care, ani de-a rândul, au lucrat la nivelul administrațiilor locale și acum au început să acceadă în parlamentele și guvernele naționale.

„Ceea ce ei (rușii – n.r.) le-au oferit este atenția mass-media și sprijin politic, plus oportunități de afaceri exclusive și, în câteva cazuri, asistență financiară“, – a spus Marran.

Șeful serviciului de informații externe al Estoniei a refuzat să nominalizeze vreun nume din lista celor suspectați că sunt agenți de influență, transmite paginaderusia.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md