202 beneficiari au primit credite până acum prin programul ”Prima Casă”

202 beneficiari au primit deja credite în cadrul programului ”Prima Casă”. Datele Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului IMM mai arată că alte 7 dosare au fost accceptate şi urmează a fi semnate contractele de garantare, iar 14 cereri sunt în analiză. Din cei 223 de solicitanţi eligibili, 162 sunt familii tinere, iar 61 sunt tineri necăsătoriţi.

Statisticile ODIMM mai relevă şi faptul că varsta medie a solicitanţilor este de 32 de ani, valoarea creditelor acordate – de 104,7 milioane lei, iar valoarea totală a garanţiilor acordate – 52,3 milioane lei.

Amintim că Guvernul a anunţat recent şi Programul “Prima Casă 3”. În cadrul acestuia, familiile cu 1 copil pot obține 10 la sută compensații din suma creditului ipotecar, cu 2 copii – 20 la sută, cu 3 copii – 50%, iar familiile cu 4 copii vor putea conta pe 100% compensații din suma împrumutului. Plățile urmează să fie achitate în decurs de 18 ani.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.