Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Un oficial din Franța, în…

Un oficial din Franța, în vizită de lucru în Moldova. Va exprima preocupările UE față de invalidarea alegerilor

Foto: staticflickr.com

Șefa Direcției Europa Continentală al Ministerului Europei și Afacerilor Externe al Franței, Florence Mangin, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23 – 25 iulie 2018.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Franței, această vizită de lucru va reprezenta o ocazie de a reafirma dorinței Franței de a rămâne un prieten apropiat, un partener politic, economic și cultural important al Republicii Moldova.

„Subliniind voința Franței de a sprijini Republica Moldova pe carea reformelor prevăzute de Acordul de asociere, respectând condițiile puse de Uniunea Europeană în ceea ce privește respectul democrației și Statului de drept, după invalidarea alegerilor municipale din Chișinău”, se precizează în comunicat.

Florence Mangin va avea întrevederi cu Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană, dar și cu Violeta Ivanov, președinte a Comisiei Afaceri Externe și Integrare Europeana a Parlamentului. Mangin se va întâlni și cu Ion Ceban, Maia Sandu, Andrei Năstase, Vadim Pistrinciuc, dar și politologi și personalități ale societății civile din Republica Moldova.

Foto: staticflickr.com