/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Ce poziție ocupă Moldova în clasamentul sclaviei moderne

missing
23 iulie 2018, ora 16:59

În anul 2018, lider al clasamentului este Coreea de Nord, unde în sclavie se află 2,86 milioane de oameni sau fiecare al zecelea locuitor al ţării. Ucraina se află pe locul 49 cu 286 mii de persoane, Rusia ocupă locul 64 cu 794 mii, iar România se situează pe locul 81 cu 86 mii de oameni.

Fenomenul „sclaviei moderne” presupune situaţiile de exploatare în care o persoană nu poate refuza sau fugi din cauza ameninţărilor, violenţei, constrângerii, abuzului de putere sau înşelăciunii. Există diferite forme de sclavie, inclusiv exploatarea sexuală, munca forţată, munca copiilor şi căsătoria forţată.

Este o realitate cruntă că, chiar și în prezent, bărbații, femeile și copiii din întreaga lume rămân victime ale sclaviei moderne. Aceștia sunt cumpărați și vânduți pe piețele negre internaționale. Femeile sunt forțate să se căsătorească împotriva voinței lor și să ofere forță de muncă sub forma „căsătoriei”, sunt impuse să lucreze în fabrici clandestine pe promisiunea unui salariu care este adesea reținut sau pe bărci de pescuit unde bărbații și băieții lucrează sub amenințări de violență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram