/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O întreprindere a primăriei deconta benzină de mii de lei pentru mașini defecte

23 iulie 2018, ora 15:43

La Întreprinderea de sector Centru se decontează benzina, motorina chiar dacă tractorașul stă la reparație. Stând la reparație, neparcurgând niciun kilometru, și să decontezi benzină de 17 mii de lei – este o problemă. Sunt și rapoartele Curții de Conturi, care la fel prevedeau astfel de cheltuieli ineficiente de către aceste mașini de serviciu”, Ruslan Codreanu, primar interimar primăria Chișinău.

Actualul şef al Direcţiei Locativ Comunale, Ion Burdiomov, care se află în fruntea direcției din luna aprilie, a precizat că aceste mașini de serviciu se află într-o stare tehnică proastă.

Din informația pe care o posed, practic, jumătate sunt defectate. Sunt defectate din motiv că nu au fost executate lucrările de reparație la momentul potrivit”, a precizat Ion Bordiomov, șef Direcția Locativ-Comunală primăria Chișinău

Actualul șef susține că va cercetat cazul pentru a stabili persoanele implicate în aceste infracțiuni.

O să inițiez o anchetă. Persoanele vinovate vor fi sancționate conform Legislației”, Ion Bordiomov, șef Direcția Locativ-Comunală primăria Chișinău

Urmează să fie făcut un plan de acțiuni și responsabilizate persoanele, pentru că din acest motiv am pus GPS, pentru ca să vedem câți kilometri parcurge pe zi un tractor și câtă benzină cheltuie”, Ruslan Codreanu, primar interimar primăria Chișinău.

Auditul intern a scos la iveală și alte presupune abateri. De exemplu, angajații Direcției au avut nevoie de 80 de mii de lei pentru vopsirea unor tevi dintr-un subsol. Contactat de echipa noastră, Petru Gontea, care a condus Direcţia până în această primăvară nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Auditul a fost făcut pentru activitatea întreprinderii din perioada 2017 – 2018.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram