Principală  —  Blog  —  Diaspora   —   FOTO. VIDEO/ Moldovenii din diasporă…

FOTO. VIDEO Moldovenii din diasporă și-au scos centurile: „Șor, asta-i pentru tine. Venim acasă”

Moldovenii din diasporă au protestat și în această duminică împotriva invalidării mandatului de primar, dar și a injustiției din Republica Moldova. Cu pancarte și drapele în mâini, moldovenii au scandat „Să vă fie frică, diaspora se ridică”, dar și lozinci prin care condamnă acțiunile lui Plahotniuc și Șor.

Moldovenii din Franța au organizat un flashmob și și-au scos centurile, pentru a-i transmite un mesaj primarului de Orhei: „Șor, asta-i pentru tine. Venim acasă!”.

În acest mod, reprezentanții din diasporă au făcut aluzie la clipul video postat de primarul de Orhei după protestul organizat pe 20 iulie la sediul PPDA și PAS. În acel video, Șor și-a scos centura, menționând că urmează să îi lovească cu ea pe liderii opoziției: „Această centură are patru ani și mi-a dăruit-o soția mea. Cu ea îți voi da la fund și ție Andrei, dar și ție Maia. Dacă vă veți comporta așa, o veți primi de la mine. Vă avertizez”.

În aceleași imagini video, Ilan Șor  a precizat că odată cu venirea sa la putere, va aplica în raport cu jurnaliștii „plătiți să scrie mizerii despre oameni” o eventuală lege a lustrației.

„Diaspora din Paris se adună. Mobilizare! Validați mandatul lui Andrei Năstase (alegerile din Chișinău) și vrem o Justiție liberă. Demisia Guvernării! Să vă fie frică, Diaspora se ridică! A fost o experiență unică și vă mulțumesc pentru asta. FreeMoldova-Paris”, a scris pe pagina sa de Facebook, Denis Zavorotnii, reprezentant la diasporei și participant la flshmob.

O acțiune de protest a avut loc și în Germania, unde reprezentanții diasporei au cerut autorităților să îndeplinească revendicările înaintate la protestul din 1 iulie.

„Ne-am adunat duminică de duminică și protestăm împotriva autorităților din Republica Moldova. Cerem anularea votului mixt, validarea mandatului lui Andrei Năstase și cerem ca judecătorii corupți să fie demiși”, a menționat un reprezentant al diasporei din Germania.

După invalidarea alegerilor locale din 3 iunie, mai mulți reprezentanți ai diasporei au înființat celule de rezistență pentru a susține inițiativele ce apără dreptul la proteste pașnice și la exprimare corectă.

Foto: Denis Zavorotnii
Foto: Denis Zavorotnii
Foto: Denis Zavorotnii
Foto: Denis Zavorotnii
Foto: Basil Rimidado
Foto: Basil Rimidado