Mai mulți șoferi au fost amendați de către ANTA, pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor

Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au efectuat acțiuni ample de control a operatorilor de transport, care prestează servicii de transport pasageri contra cost, pe curse regulate. Urmare a verificărilor, doar în municipiul Chișinău, inspectorii ANTA au întocmit 11 procese-verbale cu privire la contravenție, iar inspectorii SFS – 13 procese-verbale.

Verificările operatorilor de transport au fost efectuate simultan, la ieșirile din mun. Chișinău, astfel fiind acoperite toate direcțiile de deplasare a unităților de transport supuse verificărilor.

„Acțiunile de control inițiate au scopul de a verifica corectitudinea prestării serviciilor de transport pasageri, precum și starea tehnică a unităților de transport. Totodată, în timpul verificărilor, inspectorii au îndemnat călătorii să-și revendice drepturile, inclusiv prin solicitarea tichetului de călătorie. Asemenea acțiuni vor fi efectuate sistematic”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, prezent la efectuarea controalelor.

Acțiunile de control vin ca urmare a ședinței convocată, săptămâna trecută, de către ministrul Chiril Gaburici cu angajații ANTA, în cadrul căreia a cerut acestora să vină cu măsuri imediate, pentru soluționarea problemelor din transport.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.