23:57:56 24.04.2024
Stiri

Vlad Plahotniuc, desemnat „omul săptămânii” de către un portal din R. Moldova. Ce a făcut liderul PD

Partide/Comunicate 23.07.2018 09:40 Vizualizări7452 Autor: Ziarul National
Vlad Plahotniuc, desemnat „omul săptămânii” de către un portal din R. Moldova. Ce a făcut liderul PD


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a fost desemnat „omul săptămânii” de către portalul Tribuna. Potrivit sursei citate, liderul democraților a făcut mai multe anunțuri importante săptămâna trecută.

După şedinţa săptămânală a PD, el a anunţat că R. Moldova va implementa o agendă de reforme şi măsuri, actualizată, care reiese în primul rând din necesităţile de modernizare a tuturor domeniilor de viaţă şi din angajamentele asumate faţă de partenerii externi. Vlad Plahotniuc a reconfirmat decizia fermă a PDM de menţinere a angajamentelor asumate cu privire la reforme, „indiferent de anumite reacţii din Parlamentul European şi nu doar pentru că angajamentele trebuie respectate, dar şi pentru că ele contribuie la modernizarea R. Moldova”, scrie sursa citată.

Vlad Plahotniuc a mai anunţat şi lansarea unor proiecte noi, care, potrivit lui, vor aduce beneficii semnificative pentru oameni. Astfel, proiectul „Prima Casă 3”, destinat familiilor cu copii, va fi pornit în timpul apropiat şi va aduce noi facilităţi la procurarea locuinţelor. Preşedintele PDM a amintit că, de câteva luni, funcţionează proiectul „Prima Casă 1” pentru categorii largi de cetăţeni şi centrat pe tineri, „Prima Casă 2”, destinat angajaţilor din sectorul public, ambele fiind deja apreciate de către beneficiari. Proiectul „Prima Casă 3”presupune compensarea treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcţie de numărul copiilor în familie.

O altă noutate importantă în opinia tribuna.md a ţinut de diminuarea taxelor pentru perfectarea moştenirilor. Diminuarea ar urma să aibă loc ca urmare a eliminării unor acte, dar şi prin compensarea de către stat a unor sume din taxa care se plătea până acum.

Un alt anunţ important a lui Vlad Plahotniuc a fost cel legat de funcţionarea Ghişeului Unic, „creat să-i ajute pe cetăţeni să-şi perfecteze actele într-un singur loc, să nu mai alerge de la o instituţie la alta”.

„Toate aceste anunţuri sunt importante pentru cetăţeni şi ar putea aduce beneficii de imagine lui Vlad Plahotniuc şi partidului său. Urmează să vedem cum vor fi implementate în practică”, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md