19:59:09 23.04.2024
Stiri

Gestul Irinei Loghin pentru Basarabia: Donație de MII de euro pentru ca micuții din Aluatu să poată merge la școală

Știri 23.07.2018 12:20 Vizualizări2107 Autor: Ziarul National
Gestul Irinei Loghin pentru Basarabia: Donație de MII de euro pentru ca micuții din Aluatu să poată merge la școală ODIP


Îndrăgita interpretă de muzică populară din România, Irina Loghin, care are rădăcini în Basarabia, tatăl ei fiind născut la Orhei, a donat 4 000 de euro pentru ca elevii din satul Aluatu, raionul Taraclia, să-și poată face studiile în limba română.

Donația a vut loc în cadrul campaniei desfășurate de Asociația „UNIREA – ODIP” de strângere a fondurilor pentru salvarea singurei școli românești din raionul Taraclia. Mai exact, banii colectați sunt pentru reparația gimnaziului-grădiniță din Aluatu, descoperit de tinerii unioniști într-o stare jalnică.

„Această donație va reprezenta încă o dovadă concludentă că România nu este acel inamic din Vest, după cum încă se mai falsifică imaginea fraților de peste Prut”, a declarat interpreta Irina Loghin, citată de un comunicat de presă al „UNIREA-ODIP”.

Aceeași sursă precizează că lucrările de reparație la școala din Aluatu sunt în toi, iar visul elevilor de aici de a învăța în condiții decente este tot mai aproape de realitate, deși exista riscul ca instituția să fie închisă.

„Pereții deteriorați și gata să se prăbușească au fost restaurați și vopsiți, mucegaiul de altădată a fost înlăturat, iar sălile de clasă sunt aproape gata să-și deschidă ușile pentru elevii din Aluatu”, cităm din același comunicat.

Unioniștii spun că au colectat aproape 90 la sută din suma necesară pentru a repara școala și așteaptă și implicarea autorităților raionale pentru a da o nouă viață gimnaziului-grădiniță „Dimitrie Cantemir”.

„După cum puteți vedea, pereții și podurile sunt gata, urmează să prelucrăm podelele, să le facem corespunzătoare și trecem la etapa de mobilier. Avem nevoie de table, avem nevoie de mese, avem nevoie de scaune”, a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md