În Moldova va fi fondată prima rezervație a biosferei. Ce localități va cuprinde

delta-dunarii-2-768×432

Prima rezervație a biosferei din Republica Moldova se va găsi în raionul Cahul, cu numele Rezervaţia biosferei „Prutul de Jos”. O decizie în acest sens a fost luată de Parlamentul Republicii Moldova, care a aprobat actele legislative necesare.

Proiectul Hotărârii Parlamentului privind fondarea rezervației a fost elaborat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în scopul extinderii suprafeţelor de arii naturale protejate, precum și pentru a atragere investiţii naţionale şi internaţionale, în vederea asigurării conservării biodiversităţii, menţinerii şi îmbunătăţirii calităţii serviciilor ecosistemice, menţinerii diversităţii genetice a plantelor şi promovării agriculturii ecologice, scrie dincahul.md.

Rezervaţia biosferei „Prutul de Jos” va avea o suprafaţă de 14771,04 ha şi include 9 localităţi din raionul Cahul, inclusiv terenuri silvice 824 ha din cadrul Ocolului silvic Slobozia – Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură „Silva-Sud” Cahul, Întreprinderea de stat  Silvocinegetică „Manta-V” şi Rezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos”.

Crearea primei rezervaţii a biosferei în lunca Prutului Inferior este susţinută de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat. Implementarea proiectului urmăreşte reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei din zona respectivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente