/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Un cetățean cere Procuraturii Generale să pornească urmărirea penală pe numele lui Șor

missing
23 iulie 2018, ora 12:33

Potrivit sesizării, Petkov Alexandr cere ca pe numele lui Șor să fie pornită urmărirea penală pe faptul:
– Persecutării unui grup sau a unei colectivități determinate prin privare de drepturile fundamentale ale omului pe motive de ordin politic, criterii recunoscute ca inadmisibile în dreptul internațional.
– Amenințării mai multor persoane cu răfuiala fizică și tortură, utilizarea cuvintelor umilitoare și ofensatoare care umilesc demnitatea omului. Darea unui ordin vădit ilegal orientat spre săvârșirea infracțiunilor.
– Amenințării cu omor ori cu vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății;
– Încălcării egalității în drepturi a cetățenilor;
– Împiedicării intenționate a activității mass-media sau intimidării pentru critică

„Acțiunile cet Șor Ilan M, le apreciez ca instigatoare la acțiuni orientate spre declanșarea unui război civil”, mai scrie Petkov în sesizarea sa. În același timp, petiționarul a solicitat să fie trași la răspundere penală și persoanele responsabile pentru menținerea ordinii publice în cadrul manifestației desfășurate (IGP a MAI).

Amintim că, pe 20 iulie curent, susținătorii lui Ilan Sor în frunte cu primarul de Orhei au protestat în capitală. Oamenii au colindat sediile PAS și PPDA unde le-au cerut celor doi lideri ai opoziției să nu le închidă magazinele sociale.

Foto: FB/ Александр Петков

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram