/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Marea Britanie ar putea refuza să achite factura pentru BREXIT dacă UE nu acceptă un acord comercial

missing
22 iulie 2018, ora 19:14

Oficialul britanic a declarat că Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia Marea Britanie va ieşi din UE, prevede necesitatea reglementării relaţiilor viitoare.

“Articolul 50 prevede, pe măsură ce negociem acordul de retragere, că există un cadru viitor pentru ca noua noastră relaţie să continue, deci cele două sunt legate”, a declarat Raab pentru cotidianul Sunday Telegraph.

“Nu poţi avea o parte care să-şi îndeplinească partea sa de înţelegere, iar cealaltă parte nu (…) Deci, cred că trebuie să ne asigurăm că există un fel de condiţionalitate între cele două”, adăugat ministrul britanic.

“În mod cert trebuie să includă aranjamentele pe care le avem la nivel internaţional cu partenerii noştri din UE”, a completat Raab.

În luna decembrie, prim-ministrul britanic Theresa May a acceptat obligaţii restante în valoare de 39 de miliarde de euro.

Marea Britanie şi UE încearcă să ajungă la un acord până cel târziu în luna octombrie pentru a oferi suficient timp Parlamentului de la Londra să dezbată condiţiile acestei înţelegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram