08:39:40 16.04.2024
Stiri

Renunțarea la fumat. În mai puțin de o săptămână vei observa BENEFICIILE eforturilor tale

Știri 22.07.2018 11:03 Vizualizări1350 Autor: Ziarul National
Renunțarea la fumat. În mai puțin de o săptămână vei observa BENEFICIILE eforturilor tale Sursa: avantaje.ro


Renunțarea la fumat ar fi mult mai ușoară dacă te-ai baza pe sport. În mai puțin de o săptămână vei putea observa beneficiile eforturilor tale: vei respira mai bine și te vei simți mai plin de viață.

Activitatea fizică scade nivelul de stres al organismului și mai ales efortul necesar renunțării la fumat, care se manifestă în special în primele zile de abstinență. Contribuie, de asemenea, la eliminarea efectelor negative provocate de fumat. Mișcarea facilitează schimbul biologic în alveolele pulmonare, mobilizează bronhiile și contribuie la curățarea lor rapidă.

Te ajută să respiri mai ușor

A trecut abia o săptămână și deja poți percepe schimbările. Pulsul e mai lent, iar efortul de a respira e mult mai ușor. Știi de ce atunci când fumezi ai respirația mai sacadată? Pentru că în sânge există o concentrație mult mai mică de oxigen.

Monoxidul de carbon din țigări împiedică hemoglobina să distribuie oxigenul în organism. De aceea inima trebuie să pompeze mai rapid sângele, de unde și oboseala. În lipsa fumului, inima obosește mai puțin, pentru că este scutită de eforturi majore. Avantaje fizice, dar și psihologice. Deoarece să fii în formă nu îi este de folos doar corpului, ci și minții.

Aerobicul și mersul pe bicicletă, mișcarea ideală

Ca să obții acest lucru, ai nevoie de sport. Iar ideală ar fi gimnastica aerobică. De asemenea, te poți baza și pe marș, pe alergare sau pe mersul pe bicicletă. Grație acestui tip de mișcare, inima se obișnuiește să pompeze sângele cu mai multă putere. Iar acest proces face ca mușchii să devină mai elastici și mai activi. Începe cu puțin și continuă, mărind durata și intensitatea programului tău sportiv progresiv.

Nu strică să te apuci de treabă printr-o plimbare în ritm susținut de zece minute zilnic, a cărei durată o vei mări treptat. Dacă alegi să pedalezi, atunci timpul dedicat mișcării crește, deoarece bicicleta cere un efort minim. Și apoi nu strică ca, atunci când faci duș, să picuri pe buretele tău preferat câteva picături de ulei esențial de eucalipt. Îți relaxează mușchii, dar îți eliberează și căile respiratorii.

Apoi, nu uita să mănânci multe fructe și legume. Conțin antioxidanți și vitamine, substanțe care, de altfel, sunt mai mult decât necesare și prețioase pentru ca organismul să elibereze radicalii liberi atât de necesari în lupta contra stresului și a abstinenței.

Sursa: avantaje.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md