Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ „Drumuri bune” de grosimea…

VIDEO „Drumuri bune” de grosimea unui deget la Vărvăreuca, raionul Florești

Un drum din satul Vărvăreuca, raionul Florești, a fost reparat turnându-se asfalt de grosimea unui deget direct pe pământ. „Proiectul „drumuri mai bune la sate” este din nou lucrat cu succes, mulțumim guvernului și primăriei Varvareuca”, a scris un internaut pe facebook postând câteva fotografii și un clip video cu drumul proaspăt „reparat”.

În materialul video publicat de Igor Țibrigan se vede cum asfaltul recent așternut, cu o grosime de 1-2 cm, a fost turnat direct pe pământ și poate fi luat ușor cu mâna.

Am încercat să obținem o explicație de la primara satului Vărvăreuca, Nina Ivanes, însă aceasta are telefonul mobil închis, iar la telefonul primăriei, fiind zi liberă, nu ne-a răspuns nimeni.

UPDATE: Explicațiile primarei de la Vărvăreuca despre drumul cu grosimea de un deget

În februarie 2018, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc în toamna acestui an, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, anunța demararea programului „Drumuri bune pentru Moldova” numindu-l „cel mai ambițios și cel mai mare proiect de îmbunătățire a infrastructurii de la independență încoace”. Programul anunțat de Plahotniuc prevedea reabilitarea a aproximativ 1200 km de drumuri și o investiție de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din fondul rutier şi din bugetul de stat.