11:00:42 19.04.2024
Stiri

Care sunt factorii de RISC pentru cancerul osos? Uite în ce situații pot să apară osteosarcomul și sarcomul Ewing

Știri 21.07.2018 09:03 Vizualizări1096 Autor: Ziarul National


Care sunt factorii de RISC pentru cancerul osos? Uite în ce situații pot să apară osteosarcomul și sarcomul Ewing Sursa: avantaje.ro

Dintre cancerele apărute la nivelul sistemului osos, osteosarcomul și sarcomul Ewing sunt cele mai des întâlnite. Aceste afecțiuni pot fi determinate de mai mulți factori de risc și pot afecta în special tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 și 30 de ani, foarte multe cazuri fiind înregistrate în rândul copiilor.

Cauzele exacte care duc la apariția cancerului, indiferent de locul în care acesta se dezvoltă, nu au fost determinate de specialiști, în ciuda faptului că în permanență sunt realizate studii în acest domeniu. În cazul cancerului osos, există anumiți factori de risc care pot duce la dezvoltarea acestei boli. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie, a explicat care sunt motivele pentru care copiii sunt diagnosticați tot mai des cu osteosarcom sau sarcom Ewing.

„Cele mai multe cauze ale apariției cancerului sunt necunoscute. Sunt cauze genetice care țin de mutații sau de erori ale anumitor gene din celulele osoase. Osteosarcomul mai apare la pacienții care fac chimioterapie și radioterapie pentru alte cancere. Sarcomul Ewing poate să apară la copiii care au alte tipuri de cancere sau care au o istorie familială cu cancer, adică au mai mulți oameni în familie care au avut cancere”, a spus Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie.

Dacă în cazul altor tipuri de cancer stilul de viață dezordonat poate reprezenta un factor de risc care să ducă la declanșarea bolii, cancerul osos apare de foarte multe ori după tratamentele administrate pentru stoparea altor tipuri de cancer existente, dar și din cauza factorilor genetici.

Sursa: avantaje.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md