/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Pasionații de film documentar sunt așteptați la Cahul. Ce pregătesc cei de la MOLDOX LAB

missing
21 iulie 2018, ora 09:35

În cadrul celor trei ateliere, participanții vor învăța de la producătorii de film și regizorii internaționali cum se creează un documentar cu impact social.

Atelierele MOLDOX LAB vor fi facilitate de către tutori internaționali cu o vastă experiență în domeniu printre care Gordon Quinn, producător din SUA, cu o activitate de 50 de ani în domeniul filmului documentar, dublu nominalizat în 2018 la Premiile Oscar, Melody Gilbert, regizoare din SUA – „unul dintre cei mai neînfricați regizori din cinematografia documentară contemporană” în opinia Documentary Channel, Gregor Hutz din Germania, multiplu laureat la festivaluri internaționale, Nora Agapi, documentaristă din România, filmele la care a colaborat fiind selectate la festivaluri prestigioase europene și Ioana Țurcan, producătoare de film și artist vizual din România.

Participanții vor avea ocazia să-și vadă propriul film proiectat pe marele ecran al festivalului. De asemenea, pentru cineaștii cu experiență va fi organizată o sesiune publică de prezentare a proiectelor în fața unui juriu format din profesioniști din industria filmului documentar de la nivel internațional. Autorii celor mai promițătoare proiecte de film autohtone vor fi premiați cu participarea la programe de formare internaționale.

Participarea la toate atelierele este gratuită, iar mai multe detalii le puteți găsi aici.
MOLDOX LAB este parte componentă a „Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială – MOLDOX”, aflat la a III-a ediție în acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram