Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.07.2018

Terenul Stadionului Republican va fi transmis cu titlu oneros pentru construcția Ambasadei SUA

Terenul Stadionului Republican va fi transmis cu titlu oneros pentru construcția Ambasadei SUA

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de vineri, transmiterea  cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 65 de deputați din cei prezenți la ședință.
 
Potrivit proiectului, terenul Stadionului Republican din municipiul Chişinău, din str. Tighina 12, are o suprafaţă de 5,1814 hectare și se află în proprietate publică a statului.
 
De asemenea, proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii  bunului imobil, va negocia prețul și va semna contractul de vânzare-cumpărare a bunului imobil.
 
Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional din Republica Moldova, deschis în 1952. În anul 2007 Stadionul Republican a fost demolat întrucât nu mai corespundea criteriilor de desfășurare a meciurilor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus