/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO 18+/ Rusia: Deținut, supus torturii și bătăilor de către angajații penitenciarului

missing
20 iulie 2018, ora 14:02

Novaya Gazeta a publicat pe 20 iulie un video de tortură (18+), care a fost pus la dispoziția avocaților fundației „Verdictul Public”. Clipul a fost înregistrat în iunie 2017 cu ajutorul unui înregistrator video pe care fiecare angajat al FSIN trebuie să îl poarte. În film, bărbații în uniformă timp de câteva minute îl bat pe prizonierul Evgeni Makarov cu bușteni și pumni pe picioare și îi toarnă apă în cap.

Serviciul Penitenciar Federal(FSIN) a început verificarea după publicarea de „Novaya Gazeta“ a video-ului ce prezenta tortura unui prizonier, Evgeny Makarov, în colonia corecțională Nr.1. Conducerea Comitetului de Investigații (IC) pentru regiunea Yaroslavl a început, de asemenea, un control procedural în legătură cu publicarea videoclipului.

Bătăi în colonia de la Yaroslavl au fost raportate mai devreme. În aprilie 2017, Fundația „Verdictul Public” a raportat despre bătăile asupra lui Ivan Nepomnyashchikh, persoana implicată în afaceri „cu mlaștină”. Avocatul organizației, Irina Biryukova, a declarat că Nepomnyashchikh se afla în izolator pentru că nu se dorea să se culce după ce s-a dat „stingerea”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat Rusiei să ia măsuri urgente împotriva prizonierilor bătuți și a acordat statutul de preocupare prioritară. Cu toate acestea, instanța de la Yaroslavl a recunoscut drept legal refuzul de a investiga cazurile de bătaie a deținuților din IK-1.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram