‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrograin Organic a dat în exploatare Terminalul Cerealier din cadrul Portului Internațional Giurgiulești

Prograin Organic a dat în exploatare Terminalul Cerealier din cadrul Portului Internațional Giurgiulești

‹ adv ›
‹ adv ›

Compania „Prograin Organic” SRL a inaugurat unitățile de depozitare a cerealelor ecologice în cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Cerealele sunt depozitate în spații autorizate care asigură respectarea procedurilor de recepție, depozitare și livrare, a indicilor de calitate în conformitate cu legislația UE privind comercializarea și/sau prelucrarea produselor destinate consumului uman, furaje (hrana pentru animale) și industriale.

În cadrul ceremoniei de inaugurare, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a declarat că CCI a oferit companiei „Prograin Organic” atât suport informațional pentru a aplica la proiectul susținut de către Biroul Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova (ADA), cât și consultanță în semnarea contractelor, vămuire etc.

Spartac Chilat, cofondatorul „Prograin Organic” SRL a menționat că în luna iunie 2015, a  fost dat în exploatare Terminalul Cerealier din orașul Florești, cu o capacitate de depozitare de circa 2700 m2, iar astăzi Terminalul Cerealier din Zona Economică Liberă a Portului Internațional Giurgiulești, cu o capacitate de depozitare de 3250 m2, fiind al doilea după mărime din țară. Linia modernă de sortare, calibrare și ambalare a produselor agroalimentare destinate consumului uman, precum și instalațiile de depozitare și prelucrare sunt în conformitate cu standardele IFS și GMP+B3.

„Astfel, filosofia companiei este axată pe principiul ecologic, datorită preocupării noastre de mediul înconjurător”, a subliniat Spartac Chilat.

Întreprinderea „Prograin Organic”este prima companie certficată din Republica Moldova, care a investit peste 2 milioane euro în lanțul valoric al cerealelor ecologice. Infrastructura depozitului, a fost proiectată în conformitate cu cele mai recente cerințe și dotată cu echipamente moderne, de ultimă generație.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii