16:42:42 25.04.2024
Stiri

PROPUNERE pentru Ambasada SUA: Să transforme fostul Stadion Republican într-o zonă verde, de agrement. „Poate refuzați capcana oferită de autorități”

Social 20.07.2018 13:20 Vizualizări1770 Autor: Ziarul National
PROPUNERE pentru Ambasada SUA: Să transforme fostul Stadion Republican într-o zonă verde, de agrement. „Poate refuzați capcana oferită de autorități” Publika


Guvernul a decis, miercuri, să-i vândă, la preț de piață, terenul de peste cinci hectare de pe strada Tighina din Chișinău, pe care s-a aflat anterior Stadionul Republican, Ambasadei SUA din R. Moldova pentru construcția unui nou sediu.

Anterior, Ambasadorul american de la Chișinău, James Pettit, a declarat că misiunea diplomatică este în căutarea unui nou sediu deja de zece ani și a promis transparență în tot procesul de achiziție a terenului.

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, le sugerează diplomaților de peste Ocean să refuze „mărul otrăvit” al autorităților de la Chișinău și, în locul unui nou sediu pentru ambasadă, să amenajeze o zonă de agrement în locul fostului Stadion Republican.

„Se pare că autoritățile de aici, după „lupta aproape victorioasă cu europenii și cursul proeuropean” din ultimele săptămâni, au p(l)asat „lupta decisivă cu occidentalii” altor actori/parteneri de-ai săi, prin această ofertă generoasă - stadion/ambasadă. Domnilor diplomați de peste Ocean, poate refuzați această capcană (măr otrăvit) oferită de autorități?! Sau, dacă ați luat terenul deja, făceți-l cadou chișinăuenilor pentru o zonă verde de agrement. Va fi apreciat pe măsură!”, este sfatul lui Negruță.

„Eu mă tem de o altă capcană - ca „prețul de piață” determinat de Guvern să fie de fapt semnificativ sub nivelul de piață, pentru ca ulterior guvernarea să justifice de ce înstrăinează alte terenuri din oraș la prețuri derizorii”, a comentat la postarea de pe Facebook a lui Negruță expertul Victor Parlicov, adăugând că ideea cu zona de agrement lansată de fostul ministru al Finanțelor merită atenție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md