23:01:05 16.04.2024
Stiri

Liderii PAS și PLDM sunt REZERVAȚI în privința deciziei Guvernului de a transmite Ambasadei SUA terenul fostului „Stadion Republican”

Politică 20.07.2018 09:44 Vizualizări1583 Autor: Ziarul National
Liderii PAS și PLDM sunt REZERVAȚI în privința deciziei Guvernului de a transmite Ambasadei SUA terenul fostului „Stadion Republican” privesc.eu


Președinții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) sunt rezervați în privința deciziei Guvernului de a acorda Ambasadei SUA terenul fostului „Stadion Republican”, cu o suprafață de peste 5 ha, pentru construcția noului sediul al misiuni diplomatice.

Potrivit Maiei Sandu, înainte de a adopta o asemenea decizie, era necesar să fie întrebați oamenii ce-și doresc să fie construit pe acel teren din centrul capitalei. „Era corect dacă existau consultări cu locuitorii municipiului Chișinău, dar sperăm că Ambasada SUA va ține cont de interesele cetățenilor și ceea ce se va construi acolo se va încadra în spațiul arhitectural din această zonă”, a comentat liderul PAS pentru voceabasarabiei.md.

La rândul său, liderul PLDM a afirmat că oamenii au nevoie de alte decizii, decât cea privind acordarea acestui teren Ambasadei SUA.

„Cred că oamenii au nevoie acum de alte decizii și alt gen de activitate. După cum a spus Guvernul, oamenii pleacă pentru că nu le ajung distracții, sport și sex, probabil. Iată toate deciziile de acest fel sunt o confirmare a faptului că acestei guvernări îi e în cot de ceea ce lumea dorește”, a comentat Viorel Cibotaru.

Amintim că guvernul a decis, în cadrul ședinței de miercuri, să transmită în gestiunea Ambasadei SUA terenul cu suprafaţa de peste cinci hectare pe care era situat „Stadionul Republican”. Lotul respectiv va fi vândut la prețul de piață, iar acesta urmează să fie negociat între cele două părți.

„Stadionul Republican” a fost demolat încă în anul 2007, la ordinul fostului premier comunist, Vasile Tarlev. Pe acel teren urma să fie construit un alt stadion, însă acesta nu ar fi fost omologat conform normelor UEFA și FIFA, deoarece nu puteau fi amenajate părcări și alte utilități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md