Underground Images. Posterele Subterane ale Școlii de Arte Vizuale din New York vor fi prezentate la Chișinău

1deedfc3f7421f3f5cd57dd7c5623f2c46a8aa37

Școala de Arte Vizuale (SVA.edu), în asociere cu COR – Asociația Industriilor Creative din Moldova, prezintă „Imagini Subterane: Posterele Subterane ale Școlii de Arte Vizuale din NY, de la 1947 până în prezent”. Această expoziție inivitată reunește intreaga serie de 63 de postere create la SVA pentru a fi afișate în vastul sistem de metrou din New York City, oferind o imagine a istoriei colegiului și a talentului colectiv al aclamatei facultăți de design, ilustrație și fotografie.

Expoziția „Underground Images” prezintă o selecție de peste 60 de postere din seria largă concepută la Școala de Arte Vizuale NY menite a fi expuse în sistemul vast al metroului din New York. Posterele oferă o imagine a istoriei școlii și a talentului colectiv al aclamatei facultăți de design, ilustrație și fotografie, din rândurile căreia au ieșit și unele postere din această expoziție. Curată de vicepreședintele executiv al SVA, Anthony P. Rhodes, director creativ al posterelor începând cu 2007, expoziția va putea fi vizionată la Biblioteca Națională a Moldovei, str. 31 august 1989, 78A, Chișinău.

Începând cu mijlocul anilor 1950, SVA a fost în avangarda instituțiilor academice din S.U.A., prin recunoașterea necesității strategiilor alternative de marketing pentru atragerea noilor studenți. SVA a ajuns pe platformele metroului din New York City cu postere publicitare care în același timp captivau privirea și provocau gândirea, prezentând lucrările unor artiști legendari precum: Ivan Chermayeff, Milton Glaser și George Tscherny. Toți profesioniști practicieni de la facultatea SVA au folosit condiționat posterul pentru a explora ce înseamnă să fii artist și pentru a-și contura propria voce. La fel ca și Școala, afișele de metrou SVA au devenit într-un fel inseparabile de oraș, inspirând spre creativitate și asumare de riscuri.

Expoziția poate fi văzută la Biblioteca Națională a Moldovei, sâmbăta, 14 iulie, între orele 15:00 ș 17:00. Mai multe detalii le găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente