(foto) Cutii poștale, ceasuri și luni irelevante. Emojiurile care trebuie să dispară pentru totdeauna din telefonul tău

fty

Care sunt emojiurile voastre preferate? V-ați gândit vreodată că majoritatea dintre aceste fețe, gesturi, animale, simboluri sunt de prisos, adică foarte puțini sau chiar nimeni nu le folosește. Mai jos veți vedea care categorii de emojiuri ar trebui „benevol” să dispară din sistemele de operare și de pe rețelele de socializare.

În prezent există peste 2 500 și la un moment dat vom înota printr-o mare de atâtea mici simboluri aleatorii încât va fi imposibil să le găsim pe cele care ne plac. Iată care dintre acestea sunt banale și inutile potrivit vice.com.

#Emoji cu ceasuri

Ceasurile emoji pot fi folosite doar ca să cauzeze stres. De ce avem nevoie de un emoji pentru fiecare oră sau jumătate de oră din zi, plus ceasul, alarma ceasului, orologiul și clepsidra? Cât de des le folosiți în conversații?

 #Toate emoji-urile cu non-cuțite/săbii

#Pager

Nu este tocmai rolul unui smartphone să ne scape de chestiile astea?

#Emoji cu forme

Câți oameni au folosit emojiul de conversie a dolarului în yen? De ce sunt simboluri aritmetice care sunt deja pe tastatura telefonului tăuApoi pătratele. Cine a folosit vreodată unul dintre emojiurile cu pătrat negru? Cine s-a gândit Hei, acest pătrat gri e bun, dar trebuie să fie relativ mai mare?Nu, nu atât de mare, avem neveoie de un pătrat gri de mărime medie. Pff, din fericire avem unul! De ce au fost create emojiurile cu pătrate în interiorul pătratelor? Este acest emoji echivalentul impresionismului abstract? Este gândit să ne facă să reconsiderăm conținutul emojiurilor și să ni le imaginăm nu ca pe o modalitate lingvistică de comunicare, ci ca simboluri fără sens, ca pe niște pixeli care nu conțin nicio informație în afara aceleia care i-a fost atribuită arbitrar de contextul cultural?

#Forma Japoniei

Doar fiindcă Japonia a inventat emoji nu înseamnă că trebuie să aibă propria iconiță. Noi toți ceilalți avem steaguri și este îndeajuns de ok așa.

#Oameni cu expresii de dezamăgire

Emojiurile de tip emoticon exprimă emoții și forma umană transmite un anumit limbaj corporal, deci de ce există astea? În ce lume scrolezi printre smiley-urile astea ca să găsești ceva asemănător cu o ființă umană, în special când acele opțiuni sunt „relativ dezamăgite” și „foarte dezamăgite”?

#Lunile irelevante

De ce avem nevoie de atâtea luni sau ele au fost create pentru persoane non-conformiste, sau pentru cei care doresc să aibă o lună care privește în stânga sau în dreapta….

#Căsuțe poștale fizice

De ce folosești un emoji ca să spui cuiva că-i trimiți o scrisoare? De ce ai nevoie de atâtea căsuțe poștale diferite?

#Atâtea versiuni ale unei familii

#Față care sărută

Ce fel de sărut vrea să arată acest face?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente