/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Petiție online în adresa Parlamentului și Ambasadei SUA privind Stadionul Republican. Ce prevede aceasta

19 iulie 2018, ora 17:53

În textul petiției se spune că chișinăuienii au fost luați prin surprindere de decizia Guvernului și că mulți locuitorii ai Capitalei au sperat că autoritățile vor găsi bani pentru reabilitarea stadionului. Astfel, autorul și semnatarii afirmă că nu sunt deacord cu decizia conducerii țării de a transmite terenul ambasadei SUA. Ei mai spun că Stadionului republican joacă un rol important în viața locuitorilor din Chișinău, fiind un spațiu public, iar soarta acestuia ar trebui să fie determinată exclusiv de locuitorii Republicii Moldova prin căi legitime:
– audierile publice;
– discuție deschisă, transparentă;
– un referendum pentru oraș;
– și alte modalități de exprimare democratică a voinței.

Autorul petiției mai menționează că, el și semnatarii, nu consideră posibil transmiterea acestui teren în proprietatea privată a cuiva. Iar, guvernul ar putea să-i propună diplomației americane alte variante de terenuri, unde cea din urmă să-și construiască ambasadă.

De asemenea, în textul petiției complexul de clădiri ale stadionului republican este prezentat ca fiind un teritoriu promițător pentru organizarea unei zone multifuncționale de agrement pentru locuitorii orașului. Combinația de spații verzi, locuri de recreere sport, jocuri pentru copii, activități educative și muzică – este mult-așteptatul proiect al Chișinăului, analogii care au existat mult timp în capitalele țărilor vecine.

Amintim că la 18 iulie, în cadrul ședinței a Guvernului Republicii Moldova, s-a decis lichidarea fostului stadion Republican și transferarea teritoriului spre proprietate privată pentru construcția ulterioară a clădirii Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

După semnarea numărului necesar de cetățeni, această petiție va fi trimisă Guvernului Republicii Moldova, Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram