08:30:30 19.03.2024
Stiri

Constatarea ministrului Finanțelor, după PROTESTUL organizat de PAS și PDA în fața Băncii Naționale a Moldovei: „Piticii întotdeauna URĂSC uriașii”

Politică 19.07.2018 16:21 Vizualizări2520 Autor: Ziarul National
Constatarea ministrului Finanțelor, după PROTESTUL organizat de PAS și PDA în fața Băncii Naționale a Moldovei: „Piticii întotdeauna URĂSC uriașii” facebook


Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, laudă prestația guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, menționând că protestul organizat ieri, în fața instituției, de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr” (PDM) „este absurd”.

„Este o vorbă: „piticii întotdeauna urăsc uriașii”. Probabil e o situaţie de genul acesta. Dacă e să comparăm ce a făcut domnul Cioclea în mandatul său și ce au făcut cei care azi erau printre protestatari și care au fost la guvernare în 2013, 2014, 2015… Ce au realizat ei? Dacă vom pune pe o balanţă vom vedea că rezultatele pe care le-a înregistrat domnul Cioclea pentru această ţară sunt mult mai importante şi mai valoroase”, a declarat Armașu în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

În același context, ministrul Finanțelor a subliniat că reformele din ultimii doi ani au întărit sistemul bancar, iar protestatarii nu ar avea motive să critice activitatea guvernatorului și a instituției pe care o conduce.

CITIȚI și Protest al opoziției la BNM: Se cere demisia guvernatorului Sergiu Cioclea

„Am fost foarte întristat de ceea ce a fost astăzi în faţa BNM. Protest absurd. Nu ştiu ce i-au incriminat domnului Cioclea. Se incrimina că este o instituție captivă, că nu mai este independentă. Pot să spun cu toată responsabilitatea că, dacă în 2013 - 2014 BNM era la fel de independentă ca astăzi şi dacă avea aceleaşi instrumente pe care le are azi, frauda bancară nu se producea”, a mai spus Armașu, precizând că și experții de la FMI au constatat progresele înregistrate în sistemul bancar.

Amintim că reprezentanții PAS și PDA au pichetat ieri sediul BNM și au cerut demisia lui Sergiu Cioclea, deoarece instituția ar fi „capturată”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md