09:23:34 19.03.2024
Stiri

Strada 31 august 1989 din centrul Chișinăului, ÎNCHISĂ circulației pentru o LUNĂ: Intră în reparație, alături de alte două străzi

Social 19.07.2018 16:31 Vizualizări1985 Autor: Ziarul National
Strada 31 august 1989 din centrul Chișinăului, ÎNCHISĂ circulației pentru o LUNĂ: Intră în reparație, alături de alte două străzi


Strada 31 august 1989 intră în reparație, iar circulația rutieră în zonă va fi sistată pentru circa o lună de zile.

Anunțul a fost făcut de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, care a inspectat astăzi această arteră de circulaţie unde au început lucrările de reabilitare a reţelelor inginereşti.

Str. 31 august 1989 va fi reparată, alături de Alexandru cel Bun şi Tighina, capital în cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere.

Primul șantier va fi organizat pe tronsonul de stradă cuprins între str. Ismail – str. Tighina, unde vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare, iar cel de-al doilea - în perimetrul str. Tighina – str. Bulgară şi va viza reabilitarea rețelelor electrice și de comunicație.

„Lucrările sunt dificile, pentru că se va interveni la o adâncime de circa 4-6 metri, iar în acest sector există multe rețele inginerești. Vreau să menţionez că municipalitatea va asigura respectarea calității lucrărilor, iar pe durata întregului proces de reconstrucție a străzii, locatarii și agenții economici vor avea acces în curte sau în oficiile din zonă”, a declarat Ruslan Codreanu.

Valoarea totală a proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane” constituie 22 de milioane de euro şi este finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Astfel, în total vor fi reabilitate integral șase străzi din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km. Primul Pachet de străzi a cuprins bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri şi a fost finalizat, iar Pachetul nr. 2 cuprinde străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md