(foto) Grădinița din Hîrbovăț a devenit o instituție model de eficiență energetică. Proiectul a costat 4.5 milioane de lei

jj

Grădinița din localitatea Hârbovăț, raionul Anenii Noi a devenit o grădiniță model de eficiență energetică. Lucrările de sporire a eficienței energetice în instituție au fost efectuate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională pentru care Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.  

Cei 4.5 milioane de lei au fost cheltuiți pentru termoizolarea pereților externi ale blocului instituției cu materiale de înaltă calitate, pentru schimbarea geamurilor și ușilor, pentru procurarea și instalarea unui Sistemul Solar de Preparare a Apei Calde.

Lucrările au demarat în luna iunie 2017, iar pe parcurs autoritățile publice locale împreună cu antreprenorul și administrația grădiniței au avut o cooperare eficientă ceea ce a permis executarea în termen a lucrărilor.

În prezent, din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, sunt efectuate lucrări de sporire a eficienței energetice la școala internat sportivă din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, blocul chirurgical al spitalului raional Orhei, Centrele de sănătate din raionele Drochia, Edineț, Șoldănești și spitalul raional Cantemir.

g

tt

6

7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente