Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   FOTO/ A început festivalul turneu…

FOTO A început festivalul turneu Moldo Crescendo. Muzica clasică va răsuna și în România

Festivalul-turneu de muzică clasică Moldo Crescendo ediția a patra a început cu un concert susținut pe 14 iulie la Chișinău și alte două concerte la Bălți și Cahul. În acest an însă festivalul trece pentru prima dată granița Moldovei și va ajunge și în România.

Ansamblul Moldo Crescendo din acest an este format din:
Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie)
Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie)
Ian Psegodschi – violă (Olanda)
Radu Croitoru – violoncel (România)
Constantin Borodin – violoncel (România)
Marcel Lazăr – pian (România)

Pentru prima dată în acest an, la Festivalul Moldo Crescendo vor participa și formațiile Ludens Piano Trio de la București și LX Trio din Lisabona.

Momentele din timpul concertelor de la Chișinău, Bălți și Cahul au fost surprinse de către fotografii români Vlad Eftenie și Mihai-Tiberiu Dinescu, în cadrul proiectului fotografic podul de fotografii în care fotografii din România surprind concertele din Moldova, iar fotografii din Moldova – concertele din România.

„Atmosfera adusă de muzica clasică este una specială. Alături de Moldo Crescendo spectatorii au putut să asimileze mai ușor muzica clasică. Atenția mea a fost atrasă de lejeritatea și plăcerea muzicienilor, atât pe scenă, cât și la repetiții sau în timpul liber, de a lucra cu emoțiile ca hrană sufletească. Un grup de oameni deschiși, muncitori și puși pe șotii. Pentru o parte din spectatori a fost și o primă audiție de muzică clasică, aceștia fiind impresionați, reacționând cu ropote de aplauze și zâmbet. Mulțumesc mult de invitația Moldo Crescendo și sper să impresioneze cu muzica lor cât mai multe suflete, precum și eu am fost vrăjit atât la Chișinău, Bălți și la Cahul”, a menționat Mihai Dinescu, fotograf român.

Începând cu 18 Iulie muzicienii au trecut Prutul și vor concerta la Constanța, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca și București. Toate concertele sunt cu intrare liberă!

Festivalul are loc datorită a peste 400 de oameni, care au donat la campania de crowdfunding inițiată de Moldo Crescendo.

Festivalul Moldo Crescendo, a apărut la Chișinău în 2015, la inițiativa unor tineri muzicieni născuți la Chișinău, care își făceau studiile în afara țării.