Până la 600 de zboruri planificate de Ryanair pentru luna august vor fi anulate din cauza grevei piloților

ry

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunţat miercuri că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor, programată în perioada 25-26 iulie, transmite Reuters.

Vor fi afectaţi aproape 50.000 de clienţi care călătoresc din şi spre Spania, Portugalia şi Belgia, urmând să fie anulate zilnic până la 300 de zboruri, informează un comunicat al operatorului aerian irlandez, scrie agerpres.ro.

În 12 iulie, Ryanair a anulat 30 de curse aeriene, după ce aproximativ 100 din cei 350 de piloţi irlandezi ai companiei au declanşat prima lor grevă, cerând un sistem de salarizare mai transparent, promovări şi transferuri, în vederea limitării a ceea ce sindicatul FORSA/IALPA susţine că ar fi libertatea excesivă a conducerii de a dispune de carierele angajaţilor.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat, în 4 iulie, o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

În schimb, Ryanair susţine că angajaţii săi beneficiază de unele din cele mai bune condiţii din industria aeriană low-cost.

În decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. În urma discuţiilor, piloţii Ryanair din Portugalia, Irlanda şi Italia renunţaseră la mişcările de protest programate înainte de Crăciun, dar piloţii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente