Bebeluşul unei românce, împușcat în braţele mamei sale, pe o stradă din Roma

Un copil român în vârstă de un an a fost împuşcat în spate, în timp ce se afla în braţele mamei sale, pe o stradă din Roma, victima fiind operată de urgenţă şi se află internată în spital, medicii sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului, informează cotidianul Corriere della Sera citat de Mediafax.

Incidentul s-a produs în cursul zilei de marţi, atunci când mama fetiţei de un an se plimba cu ea în braţe pe strada Palmiro Togliatti din Roma. Copilul a început brusc să plângă şi imediat femeia a observat că ţâşneşte sânge din spatele copilului.

La Repubblica relatează că cel mai probabil în acest incident a fost folosit un pistol cu aer comprimat.

Carabinierii au declanşat o anchetă. Există suspiciuni că ar fi vorba de un atac rasist, deoarece familia, originară din România, trăia într-o tabără de nomazi de la marginea Romei.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a cerut “să se facă lumină” în acest caz. Şi preşedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, a descris situaţia drept “foarte gravă”: “Sper să fie clarificat incidentul cât mai rapid şi să se facă dreptate în acest caz oribil”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.