PLDM își convoacă congresul. Când va avea loc evenimentul și ce se va discuta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal Democrat din Moldova își convoacă Congresul VIII al formațiunii, programat pentru ziua de duminică, 9 septembrie curent. Deocamdată nu este clar dacă actualul președinte al formațiunii, Viorel Cibotaru va rămâne în funcție sau va fi înlocuit. Cu siguranță însă va fi însă „o competiție”, afirmă cel mai proaspăt vicepreședinte al PLDM Ion Terguță.

Potrivit lui, dacă președintele va rămâne același sau va fi ales un alt membru al partidului va decide însăși partidul, iar „fiecare care va dori” va putea să candideze la această funcție. Întrebat dacă ar putea fi el candidatul, Ion Terguță a exclus această posibilitate.

„Eu nu cred că există acum un partid mai democratic decât Partidul Liberal Democrat. Toată lumea care va dori va participa în această competiție. Vreau ca această alegere să aparțină Partidului Liberal Democrat și este cea mai corectă abordare. Nu trebuie să avansăm nume pentru că nu este corect nici față de aceste persoane, nici față de membri”, a opinat Ion Terguță în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Întrebat de Viorel Cibotaru, vicepreședintele liberal-democrat, fost purtător de cuvânt al PLDM, a spus că „marele merit” al acestuia a fost că „a reușit să mențină unitatea partidului”, iar asta „e un mare merit”. „Partidul Liberal Democrat, într-adevăr, era într-o situație extrem de delicată, în situația unui partid ostracizant, care practic nu mai era luat în considerare, iar acum am ajuns să discutăm despre o nouă viziune și o nouă șansă pentru PLDM. Și asta este și datorită lui Viorel Cibotaru”, a spus Ion Terguță.

Ultimul congres al PLDM a avut loc la 18 iunie 2016. Atunci, în funcția de președinte al partidului a fost ales ex-ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, care l-a înlocuit pe președintele fondator al PLDM Vlad Filat. Președintele nou-ales spunea atunci că principala sarcină a partidului este consolidarea și reformarea acestuia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...