Cetățenii vor putea în termen de urgență să beneficieze de serviciile de apostilare a actelor

images_cms-image-000041377

Guvernul a aprobat modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor. Prin urmare, serviciile de aplicare a apostilei vor fi prestate în termen de urgenţă extins. 

Aplicarea apostilei este formalitatea, prin care se atestă veridicitatea semnăturii, calitatea în care а acționat semnatarul actului, autenticitatea sigiliului și а ștampilei de ре acest act.

În vederea sporirii credibilității față de actele oficiale ale Republicii Moldova, precum și pentru a stabili un echilibru între drepturile cetățenilor de a beneficia de servicii publice de calitate și siguranța a actelor oficiale  puse în circuitul internațional, Guvernul a aprobat modificări la cadrul legal ce vizează termenii de apostilare a actelor.

Potrivit ajustărilor operate, a fost uniformizat tariful de urgență, a fost extins termenul de examinare a actelor în regim de urgentă, precum și a fost extinsă lista persoanelor care pot beneficia de reducere a tarifului.

 Totodată se mențin aceleași facilități la tarif oferite persoanelor cu dizabilități. Suplimentar, vor fi incluse în lista celor care pot beneficia de 50% reducere la tariful de urgență, persoanele care necesită intervenții medico-chirurgicale urgente, la prezentarea confirmării.

sd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente