16:02:12 19.03.2024
Stiri

Șeful FBI: Rusia continuă să semene DISCORDIE în SUA

Știri 19.07.2018 14:19 Vizualizări1194 Autor: Ziarul National
Șeful FBI: Rusia continuă să semene DISCORDIE în SUA Pagina de Rusia


Rusia „continuă să folosească știri false, propaganda și operațiuni sub acoperire, pentru a semăna discordie în Statele Unite“, a declarat directorul FBI, Christopher Ray, la ceremonia de deschidere a Forumului de Securitate din Aspen (Colorado).

Ray a confirmat că sprijină evaluarea serviciilor de informații din SUA privind amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA în 2016.

De asemenea, șeful FBI a respins afirmația președintelui rus Vladimir Putin că Rusia nu s-a amestecat în alegerile din SUA. „El are un punct de vedere, dar vă pot spune care este opinia mea“, a spus Ray. „Opinia comunității de informații nu s-a schimbat. Nici părerea mea nu s-a schimbat“, a spus șeful FBI, citat de Pagina de Rusia.

Totodată, Ray a respins propunerea lui Putin de a permite Statelor Unite să-i interogheze pe cei 12 ofițeri GRU, acuzați de încercarea de a influența alegerile din SUA, în schimbul interogarii cetățenilor SUA, acuzați de Rusia.

Casa Albă a declarat că ia în considerare o astfel de opțiune, dar Ray a respins ideea. „Rusia continuă să desfășoare cu rea intenție operațiuni în scopul extinderii influenței sale“, a adăugat el.

Declarațiile directorului FBI au fost făcute pe fundalul unei situații contradictorii în ceea ce privește acceptarea de catre președintele Donald Trump a punctului de vedere al serviciilor de informații americane în ceea ce privește intervenția Moscovei în alegerile din SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md