„Acest document este elaborat cu mai multe încălcări legale”. Parlamentul a votat Strategia Națională de Apărare 2018-2021

658x0_175

În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații au votat Strategia Națională de Apărare pentru anii 2018-2021.

Elaborarea Strategiei Naționale de Apărare (SNA) este o reacție la provocările militare din regiune. În acest sens, SNA își propune consolidarea tuturor instituțiilor statului în vederea susținerii unui sistem de apărare care să facă față provocărilor de orice natură.

Ghenadi Mitruc, deputat PSRM, a criticat implementarea acestui proiect, declarând că el este ireal de a fi implementat. „Este încă o declarație banală a majorității parlamentare care a fost redactată la „rugămintea” partenerilor săi. Precizez că acest document este elaborat cu mai multe încălcări legale ce țin de legislația domeniului apărării.  Acest proiect de strategie de apărare națională nu coincide cu cerințele de apărare națională a Republicii Moldova votat în anul 2011.  Observăm că un document cu o ierarhie mai joasă este considerat mai important decât documentul cu o ierarhie mai ridicată.”

Marian Lupu, deputat PDM. „Noi vom susține acest document. Indiferent cum s-a făcut analiza, niciun document nu este ideal, noi îl vom susține. Punctul central al acestei strategii este statutul de neutralitate a țării, consfințit în Constituția Republicii Moldova. De aici pleacă această strategie și vreau să vă zic măsurile care sunt fixate în ea urmează doar să fortifice acest statut-cheie în această abordare strategică pentru țara noastră. ”

Vladimir Voronin, deputat PCRM. „ Eu propun ca în acest document să fie inclus noțiunea de „demilitarizare”. În această condiție se poate de vorbit mult mai simplu și mai operativ prolema Transnistriei.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente