Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO. VIDEO/ Protestul continuă. Cum…

FOTO. VIDEO Protestul continuă. Cum au fost măturate scările Parlamentului

Mișcarea Națională ACUM a organizează un nou protest în fața Parlamentului pentru a cere Legislativului să îndeplinească revendicările rezoluției adoptate de protestatari la 1 iulie, dar și cerințele incluse în Rezoluția adoptată de Parlamentul European. Oamenii scandează „Hoții!” și „Năstase e primar”.

14.00: Protestatarii s-au îndreptat de la Parlament spre sediul PPDA, acolo unde mai mulți protestatari protestează și scandează „Da Arena”.

13.10: Protestatarii fac un apel către forțele de ordine să treacă de partea poporului.

12.24: Deputatul Vlad Batrâncea a încercat să iasă în fața protestatarilor, iar aceștia nu i-au permis.

12.08: Protestatarii de la Occupy Guguță au măturat scările Parlamentului, măturând în acest fel simbolic dictatura.

12.07: Protestatarii s-au luat de mâini și au înconjurat Parlamentul. Manifestanților li s-au alăturat și cei de la Occupy Guguță.

11.58: Reprezentanții forțelor de ordine au fost dislocați pe perimetrul teritoriului Parlamentului.

11.53: Protestatarii înconjoară clădirea Legislativului.

10.47: În fața Parlamentului au loc altercații între protestatari și reprezentanții forțelor de ordine. Rândurile polițiștilor au fost completate.

10.35: „Obiectivul nostru este de a determina guvernarea să execute hotărârile populare din 1 iulie și Rezoluția Parlamentului European cu privire la validarea mandatului de primar, anularea votului mixt, recuperarea miliardului și anchetare judecătorilor care au invalidat alegerile”, a menționat Andrei Năstase.

10.14: În fața Parlamentului sunt prezenți mai mulți reprezentanți ai forțelor de rodine, dar și echipa de dialog a poliției.

10.12: „Am venit să cerem executarea celor două rezoluții, nimic mai mult. În primul rând să anuleze votul mixt, pentru că ăsta a fost primul îndemn încă înainte de invalidarea alegerilor. Nefiind respectate recomandările Comisie de la Veneția, regimul s-a extins. E în competența Parlamentului să anuleze votul mixt și să revină la normalitate”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA.