Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Reprezentanții federațiilor de sport…

VIDEO Reprezentanții federațiilor de sport protestează la sediul PPDA: „Pro Arena Chișinău”

Reprezentanții federațiilor de sport și mai mulți tineri protestează în fața sediul PPDA după ce Andrei Năstase a cerut guvernării să oprească construcția Arenei Chișinău.

„Suntem prezenți aici nu din motive politice. Copiii nu au unde se antrena. Suntem unica țară din Uniunea Europeană care nu avem o arenă polivalentă. Nu suntem împotriva partidului, dar am venit din motive sportive să nu fie împotriva construcției arenei”, a menționat președintele Federației de Handball.

Protestul a indignat-o însă pe vicepreședinte PPDA, Inga Grigoriu, care i-a acuzat de spectacol ieftin. Aceasta a menționat că toată lumea e la curent că PPDA și Andrei Năstase e la Parlament, iar ei protestează în fața unei clădiri goale. Grigoriu i-a invitat pe protestatari să meargă la Parlament pentru a-și spune nemulțumirile în fața lui Năstase, iar sportivii adunați au refuzat.

Andrei Năstase s-a arată indignat de majorarea cu doi lei a alocațiilor bugetare pentru alimentația copiilor și elevilor, anunțată acum câteva zile de Guvern. Liderul PPDA a făcut un apel în cadrul unei conferințe de presă și a cerut stoparea construcției Arenei Chișinău, menționând că banii alocați în acest sens sunt suficienți pentru a majora pachetul alimentar pentru copii cu circa 40 de lei.