08:26:09 19.03.2024
Stiri

Jocuri video, INTERZISE în urma sinuciderii unor copii care jucau „Balena Albastră”

Știri 19.07.2018 13:19 Vizualizări2660 Autor: Ziarul National
Jocuri video, INTERZISE în urma sinuciderii unor copii care jucau „Balena Albastră” Sursa: go4it.ro


Arabia Saudită este o ţară cunoscută pentru legile stricte referitoare la consumul de entertainment, însă autorităţile iau măsuri foarte severe împotriva jocurilor video în ultima perioadă din cauza infamului joc social Balena Albastră.

În urma a două cazuri de sinucidere în care o fată de 13 ani şi un băiat de 12 ani şi-au pierdut viaţa jucând Balena Albastră, conform Associated Press, autorităţile din Arabia Saudită au adăugat noi jocuri video pe lista de titluri interzise. Nu este clar însă cum sunt aceste jocuri legate de Balena Albastră sau de sinuciderile celor doi copii.

În Arabia deja erau multe jocuri interzise pe baza unor reguli care ţin de promovarea altor culturi sau religii. Astfel, jocurile din seria God of War care sunt pe această listă, nu erau accesibile încă de la lansare, din cauza faptului că promovează religii diferite, în care apar zei, ceva ce religia islamistă nu poate accepta. Orice joc care face referinţă la religia creştină este de asemenea interzis, ceea ce pune pe listă Assassin’s Creed 2 şi Dante’s Inferno, cât şi orice joc care are în titlu termenul de „diavol” (Devil’s Third, Devil May Cry etc.).

Alte jocuri de pe listă sunt pur şi simplu violente sau includ elemente pe care guvernul Saudit le-ar putea considera nepotrivite pentru publicul lor. Un joc precum Yo-Kai Watch, un soi de Pokemon în care jucătorul colectează fantome în locul unor animale, pare să fie interzis din cauza naturii personajelor, a căror inspiraţie se trage din cultura japoneză, nu pentru că ar fi foarte violente.

Associated Press susţine că aceste jocuri au fost interzise în urma scandalului Balena Albastră, însă adevărul este că multe dintre aceste titluri erau interzise cu mult înainte. Lista a fost doar actualizată pe 2 iulie pentru a adăuga noi jocuri, însă nu este clar care sunt cele mai recente adăugate în listă fără să fi urmărit evoluţia acestei liste în timp.

Balena Albastră a primit puţină atenţie şi în România în urmă cu aproximativ doi ani. Acesta este un joc social în care copiii sunt provocaţi să facă tot felul de lucruri periculoase, iar provocarea finală este sinuciderea. Acesta se joacă prin reţele de socializare, fiind postate acolo fotografii şi filmări cu provocările. În 2017, creatorul jocului a fost prins şi a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru îndemnul la sinucidere a două fete de 16, respectiv 17 ani.

Sursa: go4it.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md