În Moldova vor fi deschise mai multe Centre de zi pentru îngrijirea copiilor de până la trei ani

copii

În Moldova vor fi deschise mai multe Centre de zi pentru îngrijirea copiilor de la 4 luni până la trei ani. Serviciul va fi instituit în comunități de către autoritățile publice locale.

„Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani”, aprobat de Cabinetul de Miniștri, Centrul va acorda asistenţă copiilor în conformitate cu particularităţile individuale de dezvoltare, va consolida competenţele parentale şi va susţine familiile în soluționarea problemelor identificate, scrie moldpres.md.

Copiii vor fi admiși în Centru în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află. În cadrul serviciului, copiii vor beneficia de servicii de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament.

Începând cu anul 2011, acest serviciu a fost dezvoltat și pilotat în municipiile Chișinău, Bălți și orașul Glodeni, unde au fost create șase astfel de Centre. Acestea sunt destinate mamelor solitare și familiilor în situație de criză.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe durata funcționării Centrelor, rata de prevenire a cazurilor de risc de separare a copilului de familie a fost de 90%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente