Parlamentul a respins audierea lui Chiril Gaburici cu privire la selectarea companiei care urmează să construiască Arena Chișinău

7DBDD347-1C8A-4A7C-BA8E-0363AE11268A_w1023_r1_s

Fracțiunea parlamentară PL au cerut audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Acesta trebuia să explice condițiile prin care a fost selectată compania turcă Summa în vederea construcției Arenei Chișinău. Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa liberalilor.

În motivația acestei solicitări, deputata liberală, Alina Zoea, a spus: „Publicul larg cunoaște că fără concurență a câștigat compania Summa, fiind unica companie care a aplicat pentru concursul de proiectare și construcție a Arenei Chișinău. Cel mai probabil a fost înțelegerea dintre Igor Dodon și reprezentanții companiei Summa care a fost următoarea. Aceștia alocă bani pentru reparația președinției, ca ulterior această companie să câștige proiectul de construcție Arena Chișinău. De aceea, PL solicită audierea ministrului Chiril Gaburici cu privire la acest subiect.”

Vlad Batrîncea, PCRM. „E o propunere haotică, alogică. Vom susține această inițiativă. Și nouă ne este interesant cum din 70 de hectare alocate pentru construcția Arenei Chișinău, proiectul inițial este doar pentru 15 hectare și ce va fi cu celelalte 55 de hectare.

Maxim Lebedinschi, purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon: „Doamna Zotea, ar trebui să cunoașteți din postura dumneavoastră că reparația președinției nu se face de firma Summa. Toate argumentele dvs sunt niște speculații și nu au nicio legătură cu adevărul. Mai mult, președintele nu are nicio influență asupra selectării companiilor pentru construcția arenei.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente