/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Salvarea din peştera din Thailanda: Ce au povestit cei 12 copii despre drama prin care au trecut

19 iulie 2018, ora 12:01

Adul Sam-on, în vârstâ de 14 ani, singurul dintre cei 12 care vorbeşte limba engleză, le-a spus reporterilor că el nu a putut spune decât ”salut” când a fost scos la suprafaţă de scafandrii britanici.

Băieţii au părăsit miercuri spitalul în care au fost internaţi după ce au fost scoşi din peştera unde au rămas blocaţi mai bine de două săptămâni, iar acum se află în drum spre casă.

Cei 12, care fac parte din echipa de juniori ai clubului de fotbal Wild Boars, au venit îmbrăcaţi în echipamentul echipei la conferinţa de presă din Chiang Rai.

Aceştia au fost întâmpinaţi cu un afiş pe care scria ”Întoarcerea echipei Wild Boars” şi urcaţi pe o scenă care semăna cu un teren de fotbal.

Băieţii au stat împreună cu membrii Forţelor Armate thailandeze care au ajutat la salvarea lor.

Unul dintre aceştia a descris modul în care au reuşit să supravieţuiască doar cu apa care curgea pe stâncile din peşteră spunând că ”apa a fost curată”, dar că ”nu am avut mâncare”.

Unii dintre băieţi au spus că vor avea de învăţat din această întâmplare. Unul a promis că ”voi avea mai multă grijă şi îmi voi trăi viaţa din plin”. Altul a spus că ”Această experienţă m-a învăţat să fiu mai răbdător şi mai puternic.”

Antrenorul echipei, Ekapol Chantawong, i-a adus un omagiu lui Saman Kunan, scafandrul care a decedat în timpul operaţiunii de salvare.

”Am fost impresionaţi de faptul că Saman şi-a sacrificat viaţa pentru a ne salva, de aceea suntem în viaţă. Când am auzit vestea, am rămas şocaţi”, a declarat acesta.

”Am fost foarte trişti. Ne-am simţit precum… am cauzat tristeţe familiei acestuia”, a mai adăugat antrenorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram