11:47:07 19.03.2024
Stiri

VIDEO // Sute de protestatari au înconjurat astăzi Parlamentul. „Jos dictatura”

Politică 19.07.2018 13:10 Vizualizări2254 Autor: Ziarul National
VIDEO // Sute de protestatari au înconjurat astăzi Parlamentul. „Jos dictatura”


UPDATE 13.27 // Andrei Năstase a îndemnat manifestanții să meargă la sediul partidului pe care îl conduce, acolo unde are loc acum un protest al reprezentanților federațiilor sportive din R. Moldova în legătură cu intenția lui Andrei Năstase de a „sabota” construcția „Arenei Chișinău” la Stăuceni. Năstase spune că cei care au mers la sediul PDA ar fi fost trimiși de Vlad Plahotniuc care „vrea să distragă atenția de la problemele reale ale R. Moldova”.

UPDATE 13.12 // Andrei Năstase le solicită polițiștilor care stau în fața Parlamentului să treacă de partea protestatarilor, „așa cum au făcut-o militarii în Armenia”: „Cum voi, ofițeri, puteți susține un proxenet ca Platotniuc?”.

UPDATE 13.09 // Protestatarii scandează la intrarea din spatele Parlamentului, acolo unde a fost instalat recent un gard și amenajată o parcare pentru mașinile deputaților.

UPDATE 11.53 // Manifestanții sunt deciși să rămână să protesteze în fața Parlamentului până vor avea „o reacție” de la Legislativ la revendicările înaintate.

CITIȚI și Spicherul Candu le RĂSPUNDE protestatarilor din fața Parlamentului, care cer ANULAREA sistemului mixt: „Să identifice candidați foarte buni în circumscripții și să nu piardă timpul”

UPDATE 11.47 // Protestatarii înconjoară Parlamentul, în timp ce deputații se află în ședință, și scandează „Jos mafia”, „Hoții”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta”, „Jos dictatura”. Aceștia s-au prins de mâini pentru a forma un lanț în jurul Legislativului.



VIDEO AICI.

UPDATE 11.07 // La Parlament au fost mobilizat un număr mare de polițiști.






UPDATE 11.02 // Președinta PAS, Maia Sandu, îndeamnă lumea să se alăture protestatarilor și face apel la vigilență pentru a evita violențele: „Noi nu cedăm”.

UPDATE 10.59 // Liderul PDA, Andrei Năstase, a declarat în fața manifestanților că „ceea ce face actuala guvernare e o batjocură față de cetățeni, încercând să îngenuncheze și primarii aleși”, cu referire la scrisoarea celor 713 de aleși locali împotriva UE. Năstase a îndemnat mulțimea să scandeze „Afară, afară, Plahotniuc din țară”.

UPDATE 10.52 // Câteva sute de oameni protestează în acest moment în fața Parlamentului. Protestatarii scandează „Hoții”, „Jos mafia”, „Jos votul mixt”, „Șor la pușcărie”, „Miliardul înapoi”, „Jos justiția coruptă”, „Hoții afară”, „Apărați poporul, nu uzurpatorul”, „Validați mandatul, nu căutați pe dracul”, „Jos dictatura”, „Năstase e primarul”, „Noi suntem poporul”, „Candu, ieși afară”.

Mișcarea de Rezistență Națională, constituită de Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova, organizează astăzi un protest la Parlament.

Protestatarii vor cere îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență ACUM, printre care validarea alegerilor din Chișinău și anularea sistemului mixt, tragerea la răspundere a judecătorilor care au anulat alegerile din capitală, dar și cele indicate în Rezoluția Parlamentului European din 5 iulie curent, printre care și investigarea obiectivă a fraudei bancare.

Menționăm că ședința de astăzi a Parlamentului va începe la ora 11.00.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md