06:04:25 19.03.2024
Stiri

Spicherul Candu le RĂSPUNDE protestatarilor din fața Parlamentului, care cer ANULAREA sistemului mixt: „Să identifice candidați foarte buni în circumscripții și să nu piardă timpul”

Politică 19.07.2018 12:00 Vizualizări1175 Autor: Ziarul National
Spicherul Candu le RĂSPUNDE protestatarilor din fața Parlamentului, care cer ANULAREA sistemului mixt: „Să identifice candidați foarte buni în circumscripții și să nu piardă timpul”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că protestele sunt democratice, însă reprezentanții opoziției, care solicită validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, dar și anularea sistemului mixt, ar trebui să se pregătească de alegerile parlamentare și să nu piardă timpul în zadar.

Potrivit lui Candu, Parlamentul a luat deja atitudine față de prima solicitare a celor care protestează. Acesta a menționat că, săptămâna trecută, Parlamentul și-a exprimat îngrijorarea față de invalidarea alegerilor, iar Comisia juridică a parlamentului urmează să vină, în 60 de zile, cu soluții concrete pentru ca asemenea situații să nu se mai întâmple. „Instanțele de judecată poate și-au depășit anumite competențe, dar urmează Comisia juridică să vină cu un raport și să clarificăm lucrurile în perspectiva alegerilor parlamentare”, a declarat Andrian Candu.

Oficialul s-a referit și la a doua revendicare a opoziției, care solicită anularea sistemului mixt de vot.

„Trebuie să înțeleagă absolut toți cetățenii R. Moldova, dar și cei care sunt la protestul din fața Parlamentului că sistemul mixt nu va fi anulat, iar următoarele alegeri vor avea loc în baza sistemului mixt. Să se pregătească de sistemul mixt și să își identifice candidați foarte buni în circumscripții, să intre în competiția politică legată de electorala care urmează. Mai puțin să piardă timpul, chiar dacă protestele sunt e democratice”, a precizat spicherul, înainte de ședința Parlamentului.

Discuțiile despre proteste au continuat și în ședința în plen a deputaților. Liberal-democratul Tudor Deliu a îndemnat parlamentarii să iasă să discute cu manifestanții, mai ales că „pe unii chiar îi cheamă și pe nume”, referindu-se la Andrian Candu.

Spicherul a ținut să precizeze că numele „Candu” l-ar purta și unele reactoare nucleare de la Cernavodă. „În fața Parlamentului sunt și reprezentanți din conducerea PLDM. Putem să vorbim aici, dacă aveți să ne spuneți ceva”, i-a spus Candu lui Deliu.

În discuții a intervenit și socialistul Vlad Bătrâncea care a spus că deputații nu au ce discuta cu „cetățenii care fac circ”, reproșându-i Maiei Sandu că ar fi votat în Guvern pentru acordarea creditelor de urgență în cazul fraudei bancare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md