/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Mesajul lui Andrian Candu către protestatarii din fața Parlamentului

19 iulie 2018, ora 11:50

„În acea hotărâre a Parlamentului votată săptămâna trecută a fost delegată comisia juridică de la care s-a solicitat într-un termen de 60 de zile să evalueze cele întâmplate și să vină cu recomandări și cu soluții pentru depășirea subiectului în așa fel încât să nu mai avem astfel de cazuri”, a susținut Candu.

Cât ține de anularea votului mixt Candu a dat asigurări că următoarele alegeri Parlamentare vor fi organizate în sistemul mixt. De asemenea el a menționat că protestul nu este altceva decât o pierdere de timp.

„Trebuie să înțeleagă absolut toți cetățenii Republicii Moldova inclusiv toți care sunt la protest astăzi în fața Parlamentului că sistemul mixt nu va fi anulat și că următoarele alegeri parlamentare vor fi organizate în sistemul mixt. Să se pregătescă pentru sistemul mixt să-și identifice candidații în circumscripțiile electorale din țară și din străinătate să intre în competiție politică legată de electorala care urmează și mai puțin cu pierderea timpului chiar dacă și democratic legat de proteste”, a menționat președintele Parlamentului.

Amintim că, participanții la protestul de pe 1 iulie din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat unanim o rezoluție prin care declară că în R. Moldova s-a instaurat dictatura. Guvernării i se cere validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor. În același timp, prin textul rezoluției se anunță că în cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram