Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Deputați se întrunesc în…

VIDEO Deputați se întrunesc în ședință, pe fundalul protestului din fața Parlamentului

Pe fundalul protestelor din fața Parlamentului, deputații urmează să dezbată proiectul Strategiei naționale de apărare, dar și proiectul de lege privind modernizarea Codului civil și proiectul Codului administrativ. Pe agendă figurează în total 16 subiecte.

11.57: Fracțiunea PSRM a înaintat mai multe propuneri pentru introducerea unor proiecte pe ordinea de zi, însă acestea au fost respinse de majoritatea parlamentară.

11.42: Fracțiunea PL a cerut și audierea ministrului Liviu Volconovici în legătură cu situația deplorabilă cu privire la alimentarea cu apă a satelor din R. Moldova. Propunerea nu a fost susținută.

„Nu avem nimic împotriva SUA, dar a mișmașurilor unor de la guvernare. Solicităm de la ministru să ne ofere câteva informații despre situația Stadionului Republican. În ce condiții va fi vândut, dacă a fost selectat un nou teren pentru construcția stadionului și unde vor fi plasați banii din vinderea acestuia. Suntem unica țară care nu are un stadion republica”, a menționat Lilian Carp, fracțiunea PL.

11.41: Partidul Liberal a cerut și audierea lui Gaburici în legătură cu proiectul aprobat de Guvern cu referire la desființarea Stadionului Republica. Inițiativa nu a fost susținută.

11.31: Partidul Liberal solicită audierea în Parlament a ministrului Chiril Gaburici în legătură cu concursul organizat pentru selectarea companiei care se va ocupa de construcția Arenei Chișinău. Propunerea nu a fost susținută.