(DOC) „Berdilizarea justiției”: Un magistrat a respins o cerere a Maiei Sandu pe motiv că nu are certitudinea că ea e președintele PAS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După anularea rezultatelor alegerilor locale noi din municipiul Chișinău în baza unor postări pe Facebook, de către judecătoarea Rodica Berdilo, decizie susținută inclusiv de Curtea Supremă de Justiție, o altă magistrată a întors Partidului Acțiune și Solidaritate o cerere de judecată pe motiv că judecătoarea nu are „certitudinea că Maia Sandu este Președintele PAS”. Cel puțin asta susține Maia Sandu, prezentând și o copie a documentului, care vorbește despre „Berdilizarea” justiției.

„Am solicitat informații de interes public de la BNM și Guvernatorul Cioclea, care au refuzat să ne răspundă. Din acest motiv am trimis o cerere de judecată împotriva BNM și Cioclea. Cererea a fost restituită de către judecătoarea Diana Tricolici, pentru că nu are „certitudinea că Maia Sandu este Președintele PAS””, a scris liderul PAS pe rețeaua de socializare Facebook, prezentând și o copie a documentului.

În unul dintre punctele încheierii de judecată semnată de judecătoarea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Diana Tricolici se menționează că „din înscrisurile anexate la cererea de chemare în judecată nu rezultă cu certitudine că Maia Sandu este Președintele Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

„Or, în lipsa deciziei cu privire la alegerea conducătorului partidului și extrasul din registrul organizațiilor necomerciale, din care ar rezulta că persoana aleasă în calitate de președinte al partidului, judecătorul este în imposibilitate de a constata funcția semnatarului. Prin urmare, nu s-a demonstrat împuternicirile Maiei Sandu în vederea reprezentării în insanța de judecată (…) cu dreptul de a semna cererea și de a o depune în judecată”, se mai arată în încheiere.

„În asemenea circumstanțe judecătorul ajunge la concluzia de a restitui cererea de chemare în judecată depusă de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” împotriva Băncii Naționale a Moldovei și Sergiu Cioclea, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei” privind accesul la informație”, mai scrie magistratul Diana Tricolici în încheierea sa.

Totuși, judecătoarea a admis „posibilitatea adresării repetate în judecată a aceluiași reclamant, cu aceeași acțiune, împotriva aceluiași pârât, cu același obiect și pe aceleași temeiuri, dacă reclamantul a lichidat încălcările enunțate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...