/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Cea mai mare companie aeriana low-cost anulează mai multe zboruri din cauza grevei piloților

19 iulie 2018, ora 11:05

Compania aeriană irlandeză, cu cel mai mare număr de pasageri din Europa, a afirmat într-o declarație că vor avea loc anulări de călătorie pentru aproape 50.000 de clienți care vor călători în Belgia, Portugalia și Spania în 25 și 26 iulie. Cauza acestora survine în urma grevelor organizate de către piloții companiei.

Echipa de cabină din întreaga Europă a publicat la începutul acestei luni o listă cu 34 de cereri, inclusiv „un salariu echitabil pentru trai”, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

„Aceste greve sunt în întregime nejustificate și nu vor realiza altceva decât să perturbe vacanțele de familie”, a afirmat compania într-o declarație. Compania aeriană va lua în considerare aspecte care includ solicitări de modificare a contractelor locale pentru un anumit personal, însă compania aeriană trebuie să își mențină modelul „ieftin, cu eficiență ridicată”.

În 12 iulie, Ryanair a anulat 30 de curse aeriene, după ce aproximativ 100 din cei 350 de piloţi irlandezi ai companiei au declanşat prima lor grevă, cerând un sistem de salarizare mai transparent, promovări şi transferuri.

În decembrie, compania care a transpotat anul trecut 130 de milioane de pasageri, a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. În urma discuţiilor, piloţii Ryanair din Portugalia, Irlanda şi Italia renunţaseră la mişcările de protest programate înainte de Crăciun, dar piloţii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram